Welke specificaties zitten er op een GPS tracker?

Welke specificaties zitten er op een GPS tracker?

Livetracking

We beginnen met de belangrijkste functie die op een GPS Tracker zit, de Real-Time functie. Je kunt via de bijbehorende software in combinatie met de login gegevens de applicatie downloaden of inloggen via de webbrowser. Eenmaal ingelogd kun je zien waar de tracker zich op dat moment bevindt. Een goedkopere tracking systeem heeft vaak een locatie interval van 30 seconden. De duurdere volgsystemen kunnen real-live de locatie achterhalen en hebben een interval van 1 seconden. Dit betekent dat het apparaat elke 1 of 30 seconde de locatie af geeft. Deze interval kun je handmatig veranderen naar een langere of korter interval periode. Ook kan het apparaat meten hoe hard er gereden wordt als het apparaat verbonden is aan een voertuig.

De locatie van het apparaat achterhalen per SMS

Het kan zijn dat op sommige momenten het internet op je telefoon niet stabiel is terwijl je altijd ervoor wilt zorgen dat je de locatie van de GPS Tracker kunt achterhalen. Je kunt achter de locatie komen van het volgsysteem door een SMS te versturen naar het nummer die zich in het apparaat bevindt. Dit is een simpele code afhankelijk van de fabrikant die je alleen stuurt als je de locatie wilt achterhalen.

De geschiedenis achterhalen

De bedoeling van een GPS Tracker is dat de locatiegegevens achterhaalt kunnen worden. Het is afhankelijk van de fabrikant of deze de locatiegegevens op slaat en beschikbaar stelt. Bij een kwalitatieve gps zender geeft het merk de mogelijkheid om tussen de 3 – 6 maanden de geschiedenis per dag op de minuut te kunnen achterhalen. Dit kan langer of korter zijn en is afhankelijk per fabrikant.

Met Geofence gebieden selecteren

Met de Geofence functie heb je de mogelijkheid om bepaalde gebieden te selecteren in de vorm van coördinatoren. Dit kun je doen in de beschikbaar software via de webbrowser of mobiele applicatie. Wanneer het gebied geselecteerd is en het apparaat bevindt zich binnen het gebied dan krijg je automatisch een melding.

Bewegingssensor

Sommige GPS Trackers beschikken over een sensor die detecteert wanneer een voertuig in beweging is. Je kunt het apparaat instellen dat wanneer er een trilling of beweging geconstateerd wordt het apparaat hier direct een melding over geeft. Zo weet je precies wanneer het tracking systeem zich van locatie veranderd.

SOS Knop

Veel apparaten beschikken over een SOS Knop die kan worden ingedrukt als je in nood bent. Voordat je gebruik wilt maken van deze knop zal je eerst een telefoonnummer moeten toevoegen die je wilt bellen als je de SOS knop indrukt. Dit kunnen je ouders, vriend of vriendin, kennissen, Politie of Ziekenhuis zijn. Wanneer je het telefoonnummer van bekende toevoegt op het apparaat is het belangrijk dat ze hiervan op de hoogte zijn. Zo kunnen ze direct actie ondernemen als je in nood zit. De GPS Tracker geeft automatisch een locatie af en bij sommige apparaten is het mogelijk om exact te horen wat er in de ruimte aan de hand is.

Meeluisteren

Een volgsysteem kan over een ingebouwde microfoon beschikken. Als dit een vereiste functie voor je is dien je goed te controleren of dit op jouw gewilde GPS Tracker zit. Het zit namelijk lang niet altijd op elke volgsystemen. Vaak bij duurder track en trace sysyeem apparatuur zit een ingebouwde microfoon. In de applicatie of webbrowser kun je afluisteren wat er gezegd wordt via het apparaat. Ook kun je naar het nummer van het volgsysteem bellen en via een telefoon verbinding geluiden horen van wat het apparaat op vangt.

Eco Modus

Door het kiezen van een eco modus zal het apparaat zichzelf alleen gebruiken wanneer dit nodig is. Wanneer het apparaat in gebruik niet nodig is schakelt de gps tracker zichzelf uit. Door slim gebruik te maken van deze functie zal de levensduur van de batterij zichzelf aanzienlijk verlengen.

Vliegtuigmodus

Op betere volgsystemen is er een ‘vliegtuigstand’ aanwezig. Wanneer het apparaat een bepaalde tijd niet actief hoeft te zijn kan deze volledig worden uitgeschakeld. Door de ingestelde tijd die bekend is bij het apparaat zal gps tracker zichzelf weer activeren. Als er wordt gekozen om het apparaat bijvoorbeeld 12 uur uit te schakelen kan dit niet in worden gewijzigd.

Volgende lezen

Wat is een GPS Tracker?

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.