Wat is belangrijk bij aanschaf van een GPS Tracker?

Wanneer je niet veel kennis hebt over een gps zender en toch een tracker kopen wilt is het verstandig om de volgende adviezen op te volgen:

Denk goed na over de accuduur van het apparaat die je wilt kopen:

Het kan zijn dat je een cartrack systeem nodig hebt die een week, maand of jaar meegaat. Dit is afhankelijk hoe je het apparaat instelt op hoeveel keer per dag het apparaat de locatie af geeft. Er zijn bijvoorbeeld GPS Trackers op de markt die een paar jaar op 1 batterij kunnen draaien. Echter kan je dit apparaat niet op livetracking instellen omdat dit teveel batterij pakt. Zulke volgsystemen geven 1x in de 24 uur hun locatie af. Als je kiest voor een tracking systeem met een live gps tracker functie dan gaat de batterij gemiddeld, per apparaat afhankelijk, tussen de 2 – 6 weken mee.

Bedenk hoe je het apparaat gaat bevestigen. Kies je met of zonder magneet op het apparaat:

Waarschijnlijk ben je jezelf er van bewust dat er veel verschillende modellen op de markt zijn die allemaal aansluiten voor doelgericht gebruik. Zo is er ook onderscheid gemaakt in apparatuur met of zonder magneet. Bedenk voor aanschaf goed of je een tracker kopen wilt met of zonder een magneetfunctie.

Het gebruik van een gps tracker app of verbinden via de SMS functie:

Al eerder is uitgelegd wat het verschil is tussen een live tracking systeem functie en de SMS functie. Zo kun je onderscheid maken om het apparaat elke 30 seconden geüpdatet te krijgen in je app of pas wanneer je de locatie wilt weten een SMS te sturen en de locatie door te krijgen. Het voordeel om het apparaat te verbinden met een app is dat je 24/7 kunt kijken wat de precieze locatie is. Het nadeel hiervan is dat de batterij sneller leeg gaat. Bij het sturen van een SMS springt het apparaat even aan om de locatie terug te sturen en valt weer in slaap. Hierdoor hoeft het apparaat natuurlijk minder werk te verrichten. Minder werk verrichten is de batterij besparen.

Volgende lezen

Wat is een GPS Tracker?

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.