GPS Tracker Online: De Specialist van Europa

Wij zijn al ruim 25 jaar gespecialiseerd in het ontwerpen en verkopen van volgsystemen. Dit maakt het mogelijk dat wij u van uitgebreide informatie kunnen voorzien. Zo schaft u altijd het juiste apparaat aan op basis van uw wensen. U kunt met ons in contact komen via de Livechat, telefoon, E-mail of in onze winkel langskomen.

 

Wat is een GPS Tracker?

 


De term GPS Tracker is redelijk algemeen en voor vele vrij onduidelijk. Iedereen heeft er een bepaald eigen gecreëerd beeld bij. Omdat er zoveel onduidelijkheid over bestaat gaan we zo uitgebreid mogelijk het apparaat bespreken.Een GPS Tracker, ook wel volgsysteem of track en trace systeem genoemd, is een apparaat die het mogelijk maakt om zijn eigen locatie live door te geven. Dit is zeer handig als je beschikt over waardevolle spullen. Per apparaat en model zijn de specificaties verschillend. Dit is per fabrikant of merk anders. Zo kan een gps zender apparaat beschikken over een magneet, kan opgevangen geluiden doorgeven, een bepaald gebied selecteren, real-time de locatie doorgeven en nog veel meer. We gaan later uitgebreid omschrijven wat de specificaties van een GPS Volgsysteem precies zijn. Ben je bang dat jouw waardevolle spullen kunnen worden gestolen? Diefstal kun je vaak niet voorkomen maar het terughalen van je spullen wel via een GPS Tracker. Om goed te begrijpen wat een volgsysteem precies is en wat je ermee kunt doen is het handig om te weten wat de geschiedenis van een track en trace systeem is en hoe het tot stand is gekomen.

 

DE GESCHIEDENIS VAN DE GPS NETWERK

 


Het woord GPS staat voor ‘Global Positioning System’ en is in 1957 ontstaan. Het doel van de eerste aardsatelliet genaamd; Spoetnik 1 was dat het mogelijk werd om de positie op aarde exact door deze satelliet te kunnen bepalen. Het Amerikaanse leger zag na het horen van deze nieuwe ontwikkeling direct kansen om elk ander land een paar stappen voor te zijn en zijn militaire toepassingen gaan bouwen. Pas in 1974 werd door het Amerikaanse leger de eerste GPS-satelliet in de lucht geschoten. Het ontstaan van een GPS Netwerk was een feit. Er zijn na de eerste lancering nog een aantal verbeterde versies van de satelliet geproduceerd en gelanceerd. Het Amerikaanse leger heeft al die jaren alleenrecht gehad in het gebruik van het GPS Tracker systeem en heeft het netwerk in geheime missies toegepast.

Pas in de jaren ’80 heeft het Amerikaanse leger het netwerk vrijgegeven zodat het voor burgers mogelijk was om met bijvoorbeeld een navigatie of volgsysteem te gebruiken om naar een gewilde eindbestemming te navigeren. Echter heeft het Amerikaanse leger voor particulieren een extra filter toegevoegd zodat de precisie niet zo exact was als dat van het leger zelf. Dit heeft het leger met achterliggende gedachten toegepast om eventuele vijanden die gebruik van het GPS netwerk wilde maken een locatie niet zo precies konden achterhalen als het leger zelf. Het GPS-systeem wordt nog steeds door het Amerikaanse leger beheerd en noemen het tegenwoordig het NAVSTAR netwerk. Dit staat voor Navigation Satellite Timing and Ranging.

 

WELKE SPECIFICATIES ZITTEN ER OP EEN GPS TRACKER?

 


Livetracking

We beginnen met de belangrijkste functie die op een GPS Tracker zit, de Real-Time functie. Je kunt via de bijbehorende software in combinatie met de login gegevens de applicatie downloaden of inloggen via de webbrowser. Eenmaal ingelogd kun je zien waar de tracker zich op dat moment bevindt. Een goedkopere tracking systeem heeft vaak een locatie interval van 30 seconden. De duurdere volgsystemen kunnen real-live de locatie achterhalen en hebben een interval van 1 seconden. Dit betekent dat het apparaat elke 1 of 30 seconde de locatie af geeft. Deze interval kun je handmatig veranderen naar een langere of korter interval periode. Ook kan het apparaat meten hoe hard er gereden wordt als het apparaat verbonden is aan een voertuig.

De locatie van het apparaat achterhalen per SMS

Het kan zijn dat op sommige momenten het internet op je telefoon niet stabiel is terwijl je altijd ervoor wilt zorgen dat je de locatie van de GPS Tracker kunt achterhalen. Je kunt achter de locatie komen van het volgsysteem door een SMS te versturen naar het nummer die zich in het apparaat bevindt. Dit is een simpele code afhankelijk van de fabrikant die je alleen stuurt als je de locatie wilt achterhalen.

De geschiedenis achterhalen

De bedoeling van een GPS Tracker is dat de locatiegegevens achterhaalt kunnen worden. Het is afhankelijk van de fabrikant of deze de locatiegegevens op slaat en beschikbaar stelt. Bij een kwalitatieve gps zender geeft het merk de mogelijkheid om tussen de 3 – 6 maanden de geschiedenis per dag op de minuut te kunnen achterhalen. Dit kan langer of korter zijn en is afhankelijk per fabrikant.

Met Geofence gebieden selecteren

Met de Geofence functie heb je de mogelijkheid om bepaalde gebieden te selecteren in de vorm van coördinatoren. Dit kun je doen in de beschikbaar software via de webbrowser of mobiele applicatie. Wanneer het gebied geselecteerd is en het apparaat bevindt zich binnen het gebied dan krijg je automatisch een melding.

Bewegingssensor

Sommige GPS Trackers beschikken over een sensor die detecteert wanneer een voertuig in beweging is. Je kunt het apparaat instellen dat wanneer er een trilling of beweging geconstateerd wordt het apparaat hier direct een melding over geeft. Zo weet je precies wanneer het tracking systeem zich van locatie veranderd.

SOS Knop

Veel apparaten beschikken over een SOS Knop die kan worden ingedrukt als je in nood bent. Voordat je gebruik wilt maken van deze knop zal je eerst een telefoonnummer moeten toevoegen die je wilt bellen als je de SOS knop indrukt. Dit kunnen je ouders, vriend of vriendin, kennissen, Politie of Ziekenhuis zijn. Wanneer je het telefoonnummer van bekende toevoegt op het apparaat is het belangrijk dat ze hiervan op de hoogte zijn. Zo kunnen ze direct actie ondernemen als je in nood zit. De GPS Tracker geeft automatisch een locatie af en bij sommige apparaten is het mogelijk om exact te horen wat er in de ruimte aan de hand is.

Meeluisteren

Een volgsysteem kan over een ingebouwde microfoon beschikken. Als dit een vereiste functie voor je is dien je goed te controleren of dit op jouw gewilde GPS Tracker zit. Het zit namelijk lang niet altijd op elke volgsystemen. Vaak bij duurder track en trace sysyeem apparatuur zit een ingebouwde microfoon. In de applicatie of webbrowser kun je afluisteren wat er gezegd wordt via het apparaat. Ook kun je naar het nummer van het volgsysteem bellen en via een telefoon verbinding geluiden horen van wat het apparaat op vangt.

Eco Modus

Door het kiezen van een eco modus zal het apparaat zichzelf alleen gebruiken wanneer dit nodig is. Wanneer het apparaat in gebruik niet nodig is schakelt de gps tracker zichzelf uit. Door slim gebruik te maken van deze functie zal de levensduur van de batterij zichzelf aanzienlijk verlengen.

Vliegtuigmodus

Op betere volgsystemen is er een ‘vliegtuigstand’ aanwezig. Wanneer het apparaat een bepaalde tijd niet actief hoeft te zijn kan deze volledig worden uitgeschakeld. Door de ingestelde tijd die bekend is bij het apparaat zal gps tracker zichzelf weer activeren. Als er wordt gekozen om het apparaat bijvoorbeeld 12 uur uit te schakelen kan dit niet in worden gewijzigd.

WAAR WORDT EEN GPS TRACKER VOOR GEBRUIKT?In het dagelijks leven wordt het apparatuur steeds vaker in gebruik genomen. Zo zijn er een tal van mogelijkheden hoe de tracker kan worden gebruikt.

Dit zijn de populairste manieren om gebruik te maken van de tracking systeem:

- Ouders die graag op de hoogte zijn waar hun kind zich bevindt
- De auto beveiligen tegen diefstal en wanneer dit gebeurd kan de locatie aan de politie worden gegeven
- Een zending traceren door een tracker toe te voegen in de doos of container
- Demente ouderen die verdwaald zijn makkelijk opsporen en helpen via de tracker
- Waardevolle spullen zoals boten of trailers beter beveiligen

Binnen de volgende branches is de apparatuur zeer belangrijk en werken wij mee samen:

- Transport en logistiek
- Beveiliging
- Evenementen
- Verhuur van waardevol materiaal
- Agraschie machines

GESTOLEN GOEDEREN WORDEN BIJNA ALTIJD TERUGGEVONDENDiefstal komt helaas in elke vorm voor en vindt overal ter wereld plaats. Wanneer een crimineel het op jouw bezittingen heeft gemunt kun je dit vaak niet meer tegenhouden. Wel kun je jezelf verdedigen door het te traceren. Zo zijn er elke week honderden succesverhalen van mensen die door dit apparaat hun bezittingen hebben teruggevonden. Wanneer het object beveiligd is met een track en trace systeem dan is de kans heel groot dat dit gemakkelijk teruggevonden kan worden.

Wat is belangrijk bij aanschaf van een GPS Tracker?Wanneer je niet veel kennis hebt over een gps zender en toch een tracker kopen wilt is het verstandig om de volgende adviezen op te volgen:

Denk goed na over de accuduur van het apparaat die je wilt kopen:

Het kan zijn dat je een cartrack systeem nodig hebt die een week, maand of jaar meegaat. Dit is afhankelijk hoe je het apparaat instelt op hoeveel keer per dag het apparaat de locatie af geeft. Er zijn bijvoorbeeld GPS Trackers op de markt die een paar jaar op 1 batterij kunnen draaien. Echter kan je dit apparaat niet op livetracking instellen omdat dit teveel batterij pakt. Zulke volgsystemen geven 1x in de 24 uur hun locatie af. Als je kiest voor een tracking systeem met een live gps tracker functie dan gaat de batterij gemiddeld, per apparaat afhankelijk, tussen de 2 – 6 weken mee.

Bedenk hoe je het apparaat gaat bevestigen. Kies je met of zonder magneet op het apparaat:

Waarschijnlijk ben je jezelf er van bewust dat er veel verschillende modellen op de markt zijn die allemaal aansluiten voor doelgericht gebruik. Zo is er ook onderscheid gemaakt in apparatuur met of zonder magneet. Bedenk voor aanschaf goed of je een tracker kopen wilt met of zonder een magneetfunctie.

Het gebruik van een gps tracker app of verbinden via de SMS functie:

Al eerder is uitgelegd wat het verschil is tussen een live tracking systeem functie en de SMS functie. Zo kun je onderscheid maken om het apparaat elke 30 seconden geüpdatet te krijgen in je app of pas wanneer je de locatie wilt weten een SMS te sturen en de locatie door te krijgen. Het voordeel om het apparaat te verbinden met een app is dat je 24/7 kunt kijken wat de precieze locatie is. Het nadeel hiervan is dat de batterij sneller leeg gaat. Bij het sturen van een SMS springt het apparaat even aan om de locatie terug te sturen en valt weer in slaap. Hierdoor hoeft het apparaat natuurlijk minder werk te verrichten. Minder werk verrichten is de batterij besparen.